Körmök, megint!

 Körmök mindig vannak. És most úgy tűnik, hogy kicsit a lelkesedésem is visszatért. Hogy meddig, azt nem tudom, de amíg tart, addig igyekszem ilyeneket is posztolni, hogy ne csak reklám típusú tartalom legyen az oldalon. Szeretem azokat is, de azért ezek is hiányoznak. A posztban vannak linkek, de nem szponzorált meg reklám. :D



Ez az első... Imádtam az elkészítését! Alapból imádom az ilyen tájkép jellegű mintákat. Ahogy készült:
  • A körmök alapját itt is soft gel tipek alkották, erre került nude szín - azért, mert fogalmam nem volt ekkor még, hogy alkotni fogok rá pluszban. A nude színre matt gél lakk fedő került.
  • Az átmenetet színes, sima körömlakkal alkottam meg (sötétkék, mályvás rózsaszín és sárga segítségével), kozmetikai szivacsos felütögetős megoldással, száradás után pedig ismét húztam rá egy réteg matt fedőt, hogy ha esetleg elcseszem a mintát, akkor majd csak a fedőrétegről kelljen letörölni a mintát.
  • A fekete és fehér foltokat sima lakkokkal és egy fogkefével készítettem. Tettem 1-1 pöttyöt külön szilikon lapra a két színből, külön-külön belemártottam a fogkefe sörtéit, és úgy nyomkodtam a körömre, teljesen random.
  • Ezután megfestettem a holdakat, csillagokat, és a hegyeket alulra, ezeket már akrilfestékkel.
  • Erre pedig ismét került egy réteg fedő, mert az akrilfesték kézmosásnál távozik, úgyhogy mindenképp le kell zárni egy réteg lakkal.


A matricákat is szeretem, néha jólesik, hogy nem nekem kell alkotni, meg sokszor nem is jut eszembe semmi minta, a sima matricák és a vizes matricák pedig instant megoldást nyújtanak. 
  • A tip körmökre két réteg "tejes" gél lakk került, erre pedig egy réteg csillámos is, ami itt a képen sajnos kevéssé látszik. 
  • Egy vékony réteg gél lakk fedőt vittem fel, fixálásmenteset és erre ragasztottam rá a matricákat. Erre nyilván ismét egy fedőréteg került. Amúgy mostanában nagyon imádom a matt hatást. És a cuki mintákat is. Meg a káoszt. :D És néha a legegyszerűbb megoldással lehet igazán színes meg extra és bohókás körmöket készíteni.
Egyébként nyilván a gél lakkokat, gél lakk fedőket simán lehet levegőre száradó lakkokkal és fedőlakkokkal kiváltani, nekem utóbbi nincs otthon, sokszor csak az alkotás öröme éltet, nem az, hogy viselni is akarom. :D Természetes körömre nyilván nem csinálnék ilyen káoszokat és nem is javaslom. Gél lakkot gél lakk fedővel, sima lakkot sima lakk fedővel. Ez a rendszer. :))


Ebben a körömben az egyszerűsége tetszik igazán. Kifejezetten szerettem elkészíteni, mert nem unalmas, és mégsem kell sok energiát és időt (na meg anyagot beleölni).
  • Tipekre került nude építőzselé - ehhez a színhez volt kedvem és a gél lakkban már nagyon kevés volt, ami hasonló ehhez. Nyilván önmagában nude alapra, levegőre száradó lakkra és gél lakkra is elkészíthető.
  • Fixáltam a zselét, és kerültek rá fekete pöttyök gél lakkból, melyeket megköttettem, és fontos volt, hogy köttetés után maradjon kicsapódási réteg, amibe a fémes fóliát bele fogom tudni nyomkodni - egyszerűbb lett volna szegecsekkel elkészíteni biztosan, de imádtam, hogy nem kell plusz díszítőcucc. :D
  • A fólia után felvittem minden körömre egy réteg fényes fedőt és köttettem.


0 comments