Szemüveg sztori III | LENSMART

A szemüveg rendelés szerencsére nem olyan gyakori nálam, mint bármi egyéb kiegészítő vásárlása, de néha azért becsúszik 1-1. Korábban már olvashattatok Firmoo-s rendelésekről, itt és itt, meg volt egy harmadik is, ami már nem kapott posztot. Most viszont a Lensmart oldalon találtam olyan kereteket, amikkel együtt tudok élni (jó, találtam sokkal jobbakat is, de épp sold out...), ezért ez most egy új tapasztalatnak számít, így jöhet az új poszt. Szerintem hosszú lesz, de meglátjuk. Időben mindenképp. Meg hát igyekszem minél részletesebben dokumentálni a történéseket.



2024. 07. 30
Eljutottam 7 (HÉT) év után ismét szemészetre és kaptam új lencseadatokat, amikkel végre élesebben látok. Mit élesebben? Élesen. El sem hiszitek, mennyire felemelő volt, hogy ültem, fejemen a kütyüvel és ahogy helyezte be a szemész a különböző lencséket(?), és élesedett, és láttam a falra vetített legkisebb betűket és számokat is, elmondhatatlan. Nyilván elmondható, és biztos sokkal jobb lenne egy szemműtét, de azzal élünk, ami van. :))

2024. 07. 31.
Belekezdtem a lázas keret keresésbe. Vooglam, Zenni, Firmoo, meg már nem is emlékszem, hány oldalt néztem át, és végül a Lensmart kínálata volt az, ami egyébként megfogott úgy igazán. Nyilván sokszor hasonlóak a keretek, sőt, van, hogy ugyanazok - a kerek, aszimmetrikus keretem szinte mindenhol fent van pl.
Lensmart... Lucien keret - egészen olyan, mint az előbb említett, de ennek alul van csak "kerete" és kicsit elegánsabb. És nagyon megfogott. Nyilván azért tartottam egy kis körbekérdezést, de nagyon tetszik. EU oldal, így vámra, áfára nem kell számítani. A matek: a keret és a fényre sötétedő lencse 38,86 €, a szállítás 7,31€, viszont volt egy kuponkódom, amivel lejött 9,72€, így a mindenség együtt 36,45 €. 


2024. 08. 01.
Baj van, baj van. Szóval, magabiztosan úgy döntöttem, hogy szerelmes vagyok egy másik keretbe és azt is szeretném, nyilván szintén fényre sötétedő lencsével. Egyébként azért nem kékfényszűrős lencsét választottam, mert azt a tanácsot kaptam, hogy a monitorhoz jó a régi szemüvegem, hiszen ide nem kell úgy élesen látnom, mert közel van. És ez egy tökéletes tanács. Így mindent mást csinálni, főleg pl. kint, sokkal praktikusabb lesz a sötétedő lencse, és így valamennyire kiküszöbölhetem a napszemüveg hiányát.
Jayce keret. Nagyon tetszenek az aviator típusú keretek, de a szokásos, lefelé kerekedő keretesek nekem annyira nem állnak jól. És akkor itt van Jayce, ami szerintem fantasztikus. Nagyjából minden színkombinációban tetszik, de végül most egy színes mellett döntöttem. 
A matek: keret és lencse együtt 32, 18 €, a szállítás összege ugyanúgy 7,31€, és most is jött le kedvezmény, egy VIP discount (?), ami 0,26€ és egy kuponos, ami 8,55€. Így ez együtt 32,68 € lett mindenestől. :D

2024. 08. 01.
Nincs szabadulás. Írtam nekik emailt, hogy megoldható lenne-e, hogy a két szemüveget egy csomagba tegyék.

2024. 08. 02.
Már jött is a válasz email, hogy természetesen egy csomagba kerülnek és a csomag átvételét követő 7 napon belül van lehetőségem visszaigényelni az egyik szállítási költséget. Segítőkész hozzáállás, nagy pirospont. És akkor most várunk. Elvileg ezeknek a lencsetípusoknak (távollátó és photochromic) az elkészülési ideje 3 munkanap, a szállítási idő ezzel a szállítási költséggel 7-10 munkanap (igen, van olcsóbb verzió is, és nyilván drágább is. Tudok várni.).

2024. 08. 02.
Ma sincs vége a dolognak, második email. :D Vissza kellett igazolnom, hogy valóban azok a rendelésszámok, amiket írtak, és nyilván igen, mert az első emailben is leírtam őket. És mivel Magyarországon nincs fast shipping (?), ezért 14-18 nap a szállítási idő... Úgyhogy a keretek kézhezvételétől számított 7 napon belül 9,89€ visszatérítésére leszek jogosult (7,9 és 1,99, nem tudom, ezek honnak jöttek.) Na most már tényleg várás. Nem kérek több emailt, csak arról, hogy elkészült meg hogy szállítják :D

Azt hittétek? Én is azt hittem... :DD Szóval visszaírtak, hogy köszi a visszaigazolást, légyszi, adj egy 5csillagos értékelést Trustpiloton, ha elégedett voltál. És én adtam. És ezért elvileg egy 30% kedvezményes kuponnal fognak megdobni - amit még várok, de most már tényleg legyen vége. :D (Megkaptam! :D)


2024. 08. 12. 
Írtam nekik emailt, hogy mizu, mert a rendelésem állapota aug. 5 óta nem módosult. Visszaírtak, hogy rákérdeznek a szállító cégnél. Szóval várás...

2024. 08. 13. 
Nos, hamarosan megoldódni látszik, elvileg a mai napon érkezett volna, de pont nem tudta senki átvenni, úgyhogy módosíttatam címet - a Lensmart oldala szerint a DPD hozza, nekem pedig express one értesítés érkezett, VIP feladóval, és hát erről fogggalmam nem volt, hogy ki ez, mi ez. Szóval remélhetőleg a 14. már csupa jót tartogat. Egyébként két kedves ismerősöm is rendelt az oldalról, körülbelül akkor, mikor én is, és ők át is tudták venni ma, innen tudtam meg, hogy igen, ez a feladó a szemüveghez tartozik. Illetve most ezzel mégis úgy tűnik, hogy a 7-10 munkanapos szállítási időbe esett bele a szállítás. Emellett a másik, ami nekem fura, hogy sem a Lensmart oldalán nem frissült a szállítási történek a szemüveg(ek)nél, és a kapott nyomkövetési linken pedig unknown minden... 

2024. 08. 14-15.
Megérkeztek. Gyönyörűek! Nyilván a szemüvegrendelési tapasztalataim alapján tudtam, hogy milyen minőségre számítsak, de ezek nagyon szépek! És a legjobb, hogy látok. :D Minden szemüveg tokban érkezik, benne fekete törlővel és egy mérővel, ami ha jól láttam, a pupilla távolságot méri. A törlőkendő tapintásra nekem nem jött be, de egyébként teljesen jól működik, úgyhogy egynek simán jó - és mindez egyébként benne van az árban, nem kellett külön választani, de nyilván lehet rendelni is az oldalról pluszban.


Ezzel egyidőben jeleztem is, hogy mivel írták a visszatérítés lehetőségét az egyik szállítási költséggel kapcsolatban, élnék is vele. Úgyhogy kérték, küldjek bizonyítékot arról, hogy megérkeztek a szemüvegek, elküldtem. Visszaírtak, hogy "bocsi, a kolléga rosszul tájékoztatott, mivel te euróban fizettél, ezért 9,16 € jár vissza", de csak akkor, ha most nyilatkozom arról, hogy a későbbiekben nem akarom sem visszaküldeni, sem cserélni a szemüvegeket! :D És most megint várunk.

2024. 08. 16.
Szóval a mai napon eljutottunk oda, hogy 1800 confirm után el is indították a visszatérítést. Nehéz szülés volt. Egy emailben is simán letudható lett volna, vagy ha az emailjeikre azonnal írt válaszomra ők is visszaírnak x időn belül. A pénz visszaérésével már nem akarom megvárni a posztot, simán elhiszem, hogy visszatérítik. Illetve még megdobnak majd egy újabb 30%-os kuponkóddal, azt mindenképp meg akarom veletek osztani, úgyhogy azzal frissül majd a poszt.

A kód: H070P
Nekem egyébként semmi hasznom nem származik belőle, nem affiliate meg bármi fiszfasz, de ha ti is kipróbálnátok az oldalt akár csak keret, vagy akár lencse+keret rendelésre (ez utóbbit tényleg csak pontos adatokkal!), akkor jól jöhet.

2024. 08. 20.
Illetve időközben valahogy az EU oldalt nem találom, mert nézelődni akartam, de azt nem tölt be, hiába írtam be a jó linket, csak az US oldalt tölti be (így sajnos a rendeléseim, meg a wishlistem, illetve a lencseadataim sincsenek fent ezen az oldalon...), úgyhogy rákérdeztem, mizu... Ha kapok választ, jelzem. :))

És meg is jött a válasz, az EU oldal bezárt. Szóval jelenleg fogalmam sincs, hogy a rendelés hogyan működik az US oldalról - de ha a Firmoo-t vesszük alapul, akkor valószínűleg ugyanígy, vámmentesen, a szállítási díj is ugyanaz, mint az EU oldalon volt - de letesztelem majd, ígérem! Amint találok jó keretet. :D

2024. 08. 24.
Valószínűleg az utolsó bejegyzése a posztnak. A pénzvisszatérítés tényleg megtörtént, a tranzakció maga 08.19-én ment végbe. 3-7 munkanapot ígérnek egyébként, szóval teljesen jó.





4 comments

  1. Hát neked minden jól áll, hihetetlen. 😁 én ezért nem merek rendelni, hátha nem fog tetszeni..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos vagy sem, de minden azért nem áll jól! De köszönöm :D Ellenben az oldalon egyébként "fel lehet próbálni" a szemüvegeket! Nem nyújt 100%-os segítséget, de arra jó, hogy lásd, viszonylag hogy állna. Szerencsére a keret méretei is fel vannak tüntetve, így nagyjából kaphatsz egy képet a szemüvegről. :)) De természetesen megértem egyébként, nyilván másabb, ha az ember fel is tudja próbálni szemészeten, optikában...

      Törlés
    2. Ó köszi, azóta jókat szórakozok a próbálgatással. 😁 meg is lepődtem, hogy olyan jól áll, amiről nem is gondoltam volna!

      Törlés

Jöhet minden, hideg-meleg, de csak kulturáltan :) Igyekszem mindenki kommentjére válaszolni, de ne haragudj, ha mégsem jött össze :)